Thainyrkkeilyä Tai Lukkopainia Parhaassa Seurassa

MMA Team 300 on kamppailulajien seuratoimintaa vetävä kisoissa hyvin pärjännyt sali Tampereella. Vapaaottelu salina ja lukkopaini/jiujitsu salina tunnettu seura vetää väkeä kuin pipoa peruskursseilleen, mutta salin varsinainen tavoite on kuitenkin kisaaminen molempien lajien saralla sekä thainyrkkeilyn osalta.

Keskustelupalstoilla vapaat mielipiteet saleilta ovat erinomaiset. Kirjoittelija kertoo kommentissaan: “300:lla täälläkin treenaillaan. Mattoa ja pystyä tulee ihan tasaisesti ja porukka on hyvää, fiilis rento ja tekeminen sopivan ryppyotsaista. Meillä taitaa olla myös kisaajille enemmän sparrikavereita kuin muilla Tampereen saleille? Ainakin muilta saleilta siirtyneet on semmoista höpötelleet. Itsellä kokemusta vain Sniktistä (nykyisin siis polte) ja 300:sta. Lämpimästi voin suositella ja toivottaa tervetulleeksi!”. Toinen kommentoija pakkotoisto.com ylläpitämässä mielipide keskustelussa kertoo: “Mestan vastuuvalmentaja ja pääjehu on Lampenin Timo, joka on thaikkumies, eli pystyäkin riittää. Porukan ammattilaisten recordikin oli keväältä muistaakseni 4-0, joten tuon mukaan valmennus on ainakin onnistunutta.”

Suomen mestaruutta, MMA Team 300 taas Suomen ykköseksi

Aamulehti kertoo ylpeänä omasta kotiseurastaan, kun Laukaalla järjestetty lukkopainin Suomen mestaruus kisa järjestettiin vuonna 2017. Vuoden seura, Tamperelainen MMA Team 300 voitti jälleen kerran kisojen parhaan seuran tittelin ja tämä oli Aamulehden mukaan jo neljäs peräkkäinen seurapalkinto seuralle. Tänä vuonna seuralta oli kisa-areenoilla 29 ottelijaa, joista 16 pääse mitali sijoille ja toi kotiinsa viisi kultaa, seitsemän hopeasijaa ja neljä pronssia. Kultaa voittivat niin Elvira Karppinen, Miika Tuominen, Jukka Knuutinen, Joona Kotaluoto kuin Sara Nummelakin. Elvira kommentoi Aamulehdelle, että kyllä huomaa, että jotain tehdään salilla oikein kun kisa porukka kasvaa koko ajan ja menestystä tulee kaikissa sarjoissa. Elvira myös kiittää lukkopainin päävalmentajaa Lauri Karppista, joka on tehnyt loistavaa työtä ja luonut positiivista ilmapiiriä salille. Koko artikkelin pääset lukemaan tästä. Päävalmentajana tunnettu Lauri Karppinen on jiujitsun mustan vyön ansainnut pitkän linjan valmentaja ja menestyksekäs lukkopainija sekä Brasilian Jiujitsun kuin no-gi puolen kisoissa kisannut Tamperelainen. Haastattelussa Lauri kertoo: Mustan vyön saaminen on itselle iso kunnia, mutta se ei muuta mitään. Laji on minulle niin suuri intohimo ja jopa pakkomielle, että käyttäisin kaiken mahdollisen ajan päivistäni sen harjoittelemiseen ja valmentamiseen, riippumatta vyön väristä. Lauri myös kertoo, että hänen valmennus filosofia perustuu siihen, että hän edesauttaa valmennettavat kehittymään teknisyydessä, energiatehokkuudessa, monipuolisuudessa ja luovuudessa. Hän toivoo, että uudet lajiin innostuvat valmennettavat kokevat saman mullistavan elämän muutoksen kuin hän. Hän toivoo, että treenaaminen on hauskaa ja innostavaa. Se auttaa henkilöitä palaamaan treeneihin päivästä toiseen ja kehittymään. Seuran huikea ilmapiiri ja päävalmentaja Timo Lampen ilmapiirin luojana ja ylläpitäjänä auttaa treenaajia puskemaan eteenpäin hyvässä hengessä, hän tiivistää haastattelussa.

Suomen mestaruutta, MMA Team 300 taas Suomen ykköseksi

Kisaamisesta Karppinen kommentoi: Kisaaminen on mielestäni yksi tärkeimmistä työkaluista sekä oman jujutsun kehittämiseen että nykyisen tason testaamiseen. Itse kisaan mielelläni mahdollisimman paljon ja kannustan myös oppilaitani kisaamaan, jos siihen on yhtään mielenkiintoa. Kamppailulajeissa kisaaminen tuo elämään jotain sellaista jännitystä ja jopa epämukavuutta, jota nykyisessä maailmassa harvoin kohdataan. Uskonkin, että erityisesti niille harrastajille, jotka eivät ole luontaisia kisaajia, tästä voi olla suurta hyötyä elämän kaikkia muita osa-alueita varten. Ja pakko se on myöntää että sen seuraaminen tatamin reunalta, kun omat oppilaat ylittävät omat mukavuusalueensa ja menestyvät kisoissa, on yksi palkitsevimmista tunteista. Koko haastattelun pääsee lukemaan jamikuparinen.com haastattelusta.