Kuuluisia naisurheilijoita

Viime aikoina ESPN, maailmanlaajuinen satelliittivälitteinen urheilukanava, julkaisi kolmannen vuosittainen Word Fame 100:n. Se listaa 100 kuuluisinta urheilijaa ympäri maailmaa. Siitä löytyy 25 naisurheilijaa maailmalta.

Jotta 100 enemmän kuuluista urheilijaa maailmassa löydettäisiin, he aloittivat 600:sta suurimmista nimistä urheilussa, 67 eri maasta. ESPN:n Sports Analytics luetteloi ne perustuen algoritmiin, joka otti huomioon kolme tekijää: (1) Googlen trendipisteet, joka laskee kuinka monta kertaa nimeä etsitään, käyttäen Cristiano Ronaldon pistettä lähtötilanteessa. (2) Rahapalkinnot ja tulot, joika urheilijat saavat. (3) Sosiaalinen media kuten Twitter, Instagram ja Facebook. Ja kaikista näistä ESPN:n mukaan mukaan lukeutuu 25 kuuluisia naisia planeetalla.

Serena Williams, Yhdysvallat, Tennis:

Hän on maailman johtava naisten tenniksessä vuodesta 2009. Vuonna 2005 Tennislehti nimesi hänet 17. parhaaksi tennispelaajaksi viimeisen 40 vuoden aikana. Hän on edellisen johtavan maailmanmestaritennispelaajan Venus Williamsin sisko.

Maria Sharapova, Venäjä, Tennis:

Hän omistaa 4 Grand Slamia yksinkertaisessa tenniksessä ja on myös ensimmäisellä sijalla maailman naisten maailmansijoituksessa. 2006 loppuun mennessä, hän oli palkituin tennispelaaja maailmassa.

Venus Williams, Yhdysvallat, Tennis:

Hän on valloittanut viisi olympialaismitalia (enemmän kuin kukaan mies- tai naistennispelaaja). Hänellä on myös ennätys suurimmasta aikaetäisyydestä osallistua Grand Slam- finaalissa. Se vei häneltä 20 vuotta, vuodesta 1997 vuoteen 2017. Hän pysyi maailmansijoituksessa yhteensä 11 viikkoa.  

Saina Nehwal, Intia, Sulkapallo:

Hän on voittanut enemmän kuin 24 kansainvälistä titteliä, jonka joukossa on yksitoista Superseries-titteliä. Hän on hyvä sulkapallossa ja myös niin itsepintainen ja omistautunut, että edes polvisyöpä ei pitänyt häntä loitolla voitoista, josta hän kärsi Rion olympialaispelien aikana vuonna 2016. 

Caroline Wozniacki, Tanska, Tennis:

Sanotaan, että hän erottuu joukosta liikkuvuudellaan, erinomaisella jalkatyöllään ja että hän ei väsy ollenkaan. Tämän on oltava syy, miksi häntä pidetään yhtenä vahvimpana korttina tenniksessä ja vetää puoleensa sponsoreita kuten ampiaisia siitepölyyn.

Simona Halep, Romania, Tennis:

Hän on nyt ensimmäisellä sijalla Naisten Tennisliiton listassa. Vuoden 2017 lokakuusta vuoden 2018 tammikuuhun hän piti paikkansa 16 viikon ajan.

Alex Morgan, Yhdysvallat, jalkapallo:

Hän on seitsemäs amerikkalainen (ja 17. nainen), joka on tehnyt 100 maalia. Jalkapallon olympiavoittaja oli vuoden 2012 olympialaisten seksikkäimpien naisurheilijoiden joukossa. Hän sytyttää tulipaloja uskomattoman hyvässä kunnossa olevalla ja seksikkäällä kehollaan.

Fu Yuanhui, Kiina, uinti:

Tapasimme hänet Rion olympialaisten aikana. Hän tuli välittömästi kuuluisaksi hänen mahtavien ilmaisujensa ja rehellisyytensä takia, altaassa ja sen ulkopuolella.

Lindsay Vonn, Yhdysvallat, hiihto:

Hän on kolmen alppihiihdon olympiamitalin omistaja. Hänen uransa on täynnä palkintoja. Hän nousi ilmiöksi, kun salaiset viestit, joita hän oli kirjoittanut univormuunsa mustalla permanenttitussilla. Lindsay oli kirjoittanut sanan “usko” kreikaksi oikean hanskansa peukaloon ja tuli ilmi, että hänellä on sama sana tatuoituna sormeensa. Se symbolisoi vuoden 2018 viimeisiä olympialaisia, koska hän totesi haluavansa uskoa itseensä. 

Michelle Wie, Yhdysvallat, Golf:

10 vuoden iässä, hänestä tuli yksi nuorimmista pelaajista osallistua USGA:n amatöörimestaruuskilpailuihin. Wiesta tuli myös nuorin voittaja LPGA:n kiertueella.

Victoria Azarenka, Valko-Venäjä, Tennis:

Hän on saavuttanut ensimmäisen sijan menneisyydessä (vuoden 2012 tammikuussa) ja vuoden 2016 toukokuussa hän oli 6. sijalla. Hän on voittanut Australian avoimen tennisturnauksen kahdesti, vuonna 2012 ja 2013 ja hän on ainoa urheilija, joka on voittanut tittelin Grand Slamissa. Hän oli myös hopeamitalin voittaja Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 yksittäisessä tenniksessä ja on myös voittanut kaksi Grand Slam- titteliä sekoitetussa kaksoisosassa, American Openissa vuonna 2007 Max Mirnyin kanssa ja French Openissa Bob Bryanin kanssa. Hän on myös voittanut kultamitalin sekoitetussa kaksoisosasssa vuoden 2012 olympialaisissa Max Mirnyin kanssa.

Nämä ja monet muut ovat joitakin kuuluisimpia naisurheilijoita maailmassa. He jatkuvasti todistavat, että heillä on sitkeyttä, voimakkuutta, peräänantamattomuutta seurata unelmiaan, työskentelevät kovasti, kilpailevat joissakin kovimmissa kilpailuissa maailmassa ja saavuttavat tavoitteensa.