Kamppailulajeja Tampereella

Supersuosion saanut menestyksekäs sali MMA Team 300 on pärjännyt niin suosittuna kisaajien voittavana seurana kuin peruskurssien ja kuntoilijoiden suosikkina kun halutaan tutustua uuteen lajiin.

Rautatienkadulla, aivan keskustan tuntumassa sijaitseva sali on pääsyltään helppo kulkuinen ja sopii kaiken kokoisille ja ikäisille harrastajille. Ammattilaisista amatööreihin valmentava sali on tarkoitettu joka tason tekijöille. Kisaamaan pääsevät kaikki halukkaat mutta pakko ei ole. Harrastuksen voi pitää myös harrastuksen tasona ja kisaryhmän treenit ovatkin erikseen perus treeni aikatauluista. Tässä lyhyt kuvaus salin eri lajeista ja treeneistä.

Thaiboxing / Thainyrkkeily

Oikealta nimeltään tunnetaan thaiboxing nimellä muay thai. Se on erittäin vauhdikas liikuntalaji, jossa erilaisia lyöntejä sekä potkuja yhdistetään sarjoiksi. Lajin viehätys on sen erilaisissa koordinaatiota ja tasapainoa kehittävissä harjoituksissa ja laji nostaa huomaamatta kuntoa aivan uudelle tasolle. Treenit alkavat alkuverryttelystä, sen jälkeen tehdään erilaisia tekniikoita, joita harjoitellaan alusta asti huolellisesti ja treeni kerta päättyy ottelunomaiseen salikaverin kanssa sparraamiseen ja loppuverryttelyyn. Oman itsensä haastaminen on isossa roolissa salilla ja parantuneen kunnon kautta laji antaakin harrastajalle niin voimaa arkielämäänkin kuin hieman myös henkistä kasvua. Thainyrkkeilyn lisäksi salilla voi päästä kuntothain kautta thainyrkkeilyn ideologiaan ja tekniikoihin käsiksi. Kuntothai ryhmässä ei harjoitella ottelumaisesti vaan potkujen ja lyöntien iskut kohdistetaan välineisiin, joissa on pehmikkeet. Kunnon puolesta kuntothai ei anna helpompaa vastusta sen harrastajalle kuin thainyrkkeilykään vaan treenien ajan keskitytään täysillä tehokkuuteen ja harjoituksiin. Kuntothai soveltuu jokaiselle ja mukaan pääsee thainyrkkeilyn peruskurssilta. Nuorille ja lapsille on myös oma thainyrkkeily kurssinsa. Junnuthai tarjoaa seitsemästä ikävuodesta eteenpäin kaksitoista vuotiaaksi asti thainyrkkeilyn tekniikoihin perustuvaa treenaamista ja kurssilla opetetaan kaikkea muutakin kuin vaan potkuja ja lyöntejä. Tekniikat toteutetaan hanskoihin ja pehmusteisiin ja erilaiset motoriset harjoitukset ja ketteryyttä parantavat harjoitteet ovat isossa roolissa. Junnuthaissa on aina sama valmentaja, jolloin harrastaja ja valmentajat pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Lukkopaini ja vapaaottelu

Lukkopaini on painilaji, jossa on positiopainia, erilaisia nivellukkoja, kuristuksia sekä alasvientejä. Perinteisiin painilajeihin verrattuna lukkopainissa ottelija voi painia myös selällään. Lukkopainia harrastetaan jo yli kolmessakymmenessä maassa ja Suomessa kisatoimintaa edustaa Suomen Lukkopainiliitto ADCC Finland. Lukkopaini on verrattavissa paljon Brasilian Jiujitsuun, mutta painiminen tapahtuu ilman perinteistä valkoista pukua. Junnu ikäisille on olemassa myös oma kurssinsa Junnu Jiujitsu. Kurssi antaa kokonaisvaltaisesti koko keholle perusmotoriikka harjoitteita, se kehittää runsaasti oman kehonhallintaa ja lihaskuntoa. Kurssi ja laji antaa kipinää omalle terveelliselle elämäntavalle ja harjoittelijat oppivat paljon omasta kehostaan. Uusia kavereita ja sosiaalisien taitojen opiskelua tulee paljon treenin ohessa, kaikkia koskevat samat säännöt ja ryhmää vetää ammattitaitoiset ja välittävät valmentajat. Kamppailulajien parissa viihtyvä nuori tai lapsi oppii itsekuria ja toisten kunnioitusta sekä arvostamista. Harjoittelu on myös hauskaa, mutta vaativaa. Laji opettaa myös sietämään pettymyksiä, mutta antaa myös onnistumisia. Yksilön kehitys otetaan hyvin huomioon. MMA Team 300 on vahvasti myös mukana koulukiusaamisen vastaisessa työssä muun muassa puutunpeliin-kampanjassa.

Lukkopaini ja vapaaottelu

Vapaaottelu taasen yhdistää kaikenlaiset kamppailulajit yhdeksi kokonaisuudeksi. Nykyajan vapaaottelussa lukkopainilla on ollut suuri merkitys. Vapaaottelua voidaan käydä niin pystyssä kuin matossakin ja siihen yhdistyy niin nyrkkeilyä, painia, jiujitsua kuin thainyrkkeilyäkin. Vastustajan lukeminen ja hyvät ongelmanratkaisutaidot kehittyvät lajissa. Laji on monipuolinen ja sen rinnalle voidaankin hyvin sekoittaa muita kamppailulajeja tukemaan toinen toisiaan. Perinteisesti salilla vapaaottelua harrastavat käyvät myös thainyrkkeily kuin lukkopaini treeneissäkin. Lajin aloittaminen vaatii vain avoimen ja innostuneen mielen.